Over Oscar

Oscar Bulthuis foto website

Even voorstellen…

Mijn naam is Oscar Bulthuis en ik ben de drijvende kracht achter De Starters Academie. Ik ben ook directeur van Kompas MRC, een trainingsbureau voor ondernemers en professionals. Verder ben ik als docent Ondernemerschap verbonden aan de Hogeschool Windesheim waar ik veel plezier haal uit het lesgeven aan studenten. 

Ik heb De Starters Academie in 2014 opgericht omdat ik geloof dat iedereen de kans moet krijgen om serieus te kunnen werken aan zijn of haar ondernemersdroom. Ik geloof dat de wereld een stukje leuker wordt, als meer mensen doen waar hun hart ligt en het voor jezelf beginnen biedt daar een goede mogelijkheid toe.  

De manier waarop we dit doen, is mensen helpen om op een heldere en toegankelijke manier alle kennis tot zich te nemen om sterk te starten. Het zat mij namelijk dwars dat er zoveel beginnersfouten gemaakt worden bij ondernemen, terwijl die goed te voorkomen zijn. Ook zat het mij dwars dat cursussen en trainingen over het starten van een eigen bedrijf vaak duur en niet zo goed waren. Dat moest anders dacht ik in 2014 en als je als ondernemer vindt dat iets anders moet… ga je aan de slag. 

De afgelopen jaren heb ik verschillende boeken over ondernemen geschreven en ik ben er trots op dat dat bestsellers zijn geworden. Het is ontzettend fijn om op deze manieren duizenden mensen te kunnen bereiken.

Hoewel ik zelfstandig werk, werk ik niet alleen. Ik werk nauw samen met mijn uitgever Maarten Beernink en zijn team van uitgeverij Het Boekenschap. Daarnaast heb ik samen met Yvette Dorrepaal een filmserie over ondernemen gemaakt, die wordt gebruikt in de online programma’s die op deze site worden aangeboden. Ook werk ik in wisselende samenstellingen samen met andere trainers. 

Mijn boeken en online programma’s zijn niet alleen inhoudelijk laagdrempelig (ik houd niet van hoogdravende taal en ingewikkeld gedoe), ze zijn ook financieel laagdrempelig. En ook dat past binnen de visie van De Starters Academie.

Voor (aspirant)-ondernemers met iets meer budget en grote organisaties die zich bezig houden met ondernemerschap,  bieden wij verschillende trainingen aan, coaching en ontwikkelen we leerlijnen. Tot slot ben ik ook te boeken als spreker.   

Wat ik in alles wat ik doe belangrijk vind, is dit: ik stel de mens voorop en jou centraal. Iedereen die zijn tijd en/of zuurverdiende geld aan ons besteedt, mag daar op zijn minst onze volle inzet voor terug verwachten.

Privé: ik ben heel gelukkig getrouwd, heb twee (inmiddels wat oudere) kinderen en ben dol op reizen, zeilen en buiten zijn! 

Ondernemen kan een feestje zijn en als je wilt, help ik je daarbij!  

Oscar