Onderwijsinstellingen

Ondernemerschap bij MBO, AD-opleidingen en HBO

Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!

Ondernemendheid en ondernemerschap staan volop op de agenda in het VO en MBO-onderwijs. Ondernemen en ondernemend gedrag getuigen van durf en doorzettingsvermogen. Maar het mag (moet)ook leuk en avontuurlijk zijn. Wij geven vorm aan onze visie door De Starters Academie zo laagdrempelig mogelijk te maken als het maar kan.

Bij het onderwijs horen boeken, maar wij vinden dat die wel geschreven moeten zijn in een stijl die aanspreekt en niet te formeel is. Bovendien is bewezen dat studenten het beste leren als ze ook moeten ‘doen’. 

Het boek “Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!” (voorheen ook bekend onder de titel “Nooit meer voor een baas je bed uit!) is een bestseller onder (aspirant) startende ondernemers, is praktisch en toegankelijk.

Dit boek kenmerkt zich door zijn toegankelijkheid en praktische insteek. We gebruiken geen ingewikkelde taal, maar de lesstof is wel diepgaand en inhoudelijk. Studenten kunnen aan de slag met opdrachten en dat biedt u als docent ook de mogelijkheid met hen te sparren over de uitwerking van die opdrachten. 

Het resultaat hiervan is dat studenten het leuk vinden ermee aan de slag te gaan, ondernemender worden en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Wilt u weten hoe De Starters Academie ingezet kan worden bij uw onderwijsinstellingen, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.